Cum sa dai un apartament sau o garsoniera spre inchiriere in regim hotelier in Bucuresti?

Primim saptamanal astfel de telefoane:

„ Alo?! Buna ziua.Fiti amabila va rog, as dori sa colaboram.

Am si eu un apartament in centru…frumos…si as vrea sa il dau in regim hotelier.”

Ei, si acum …dupa ce in mod adecvat ne dam ochii peste cap, incepe lectia de informare a saramanului cetatean.

Acesta este un proprietar de apartament care a auzit ceva, stie ceva..dar nu prea bine.

Proprietarul a inteles ca poate castiga mai multi bani…daca isi inchiriaza apartamentul in regim hotelier decat daca il inchiriaza in clasicul sistem imobiliar.

Si explicatia noastra decurge cam asa:

Stimat domn…va multumim pentru apel si pentru intentie.

Dumneavoastra nu puteti „sa va dati apartamentul in regim hotelier” si nici nu puteti face aceasta activitate in mod legal.

Singura varianta de colaborare cu noi este urmatoarea: sa ne inchiriati apartamentul dumneavoastra pe termen lung, cu contract iar noi realizam mai departe toate demersurile necesare clasificarii apartamentului ca si unitate de cazare.

Sau sa va infiintati stimat proprietar o firma, sa urmati pasii legali, sa obtineti toate aprobarile, sa vedeti cum este sa primiti dreptul de Tva, clasificarile etc, sa va transformati apartamentul in unitate de cazare, sa aveti un site dedicat.

Si veti fi stimati proprietari expusi procedurilor de check in, check out, va trebui sa va asteptati oaspetele, sa il cazati, sa il incasati, si sa vedem cum il incasati daca nu puteti oferi factura, sa faceti curatenie dupa fiecare plecare, sa mergeti la spalatorie…ca doar nu spalati lenjeriile acasa, sa va dotati apartametul complet, sa va treaca administratia blocului la intretinere 7 persoane! sa va asumati responsabilitatea pentru cei care va intra in apartament si cate si mai cate.

Dar de ce s-ar deranja astfel un proprietar?

Cand foarte bine si convenabil, dupa ce inchide cu noi, poate suna la o alta companie de inchirieri apartamente in regim hotelier Bucuresti.

Iar acestia nu ar mai fi asa „scortosi”.

Ba dimpotriva, ar inchiria apartamentul acestui proprietar, de obicei fara contract, ar face cazari in regim hotelier in acest apartament, i-ar oferi si proprietarului o suma, lunar, de obicei mai mare decat pretul pietei in imobiliare si…toata lumea fericita!

Mai putin eu, statul roman si clientul cazat.