Palatul Parlamentulu

Palatul Parlamentului din Bucuresti, Romania (cunoscut înainte de revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime și 92 m sub pământ.

Are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume.

Palatul Parlamentului a fost construit intre anii 1984 si 1989 fiind ridicat pe o colina artificiala, pentru constructia careia a fost necesara demolarea a peste 7 km patrati din vechiul centru al capitalei iar odata cu demolarea cartierelor au disparut si cladiri importante precum Manastirea Vacaresti, Spitalul Brancovenesc, Arhivele Nationale sau Stadionul Republica.

Program de vizitare: Zilnic intre orele 10 AM– 4 PM, se ofera programe de vizitare in mai multe limbi de circulatie internationala, vizitarea se poate face individual sau in grup si dureaza aproximativ 2 ore.

Tarife:

I. Tur Standard – 25 LEI/persoana
II. Tur Panorama Orașului – Terasă (acces cu liftul) – 15 LEI/persoana
III. Tur subsol (coborâre 2 nivele pe scări) – 10 LEI/persoană
IV. Tur Standard + Panorama Orașului – Terasă (acces cu liftul) – 35 LEI/persoană
V. Tur Standard + Subsol (coborâre 2 nivele pe scări) – 30 LEI/persoană
VI. Tur Standard + Panorama Orașului (Terasă) + Subsol – 45 LEI/persoană.