Regim hotelier Bucuresti: De notat.

Cazare regim hotelier Bucuresti. Apartamente complet mobilate, utilate si dotate, blocuri noi, centru Bucuresti, inchiriere in regim hotelier. Asa suna majoritatea anunturilor de gen pe online astazi. O afacere care a luat amploare in Bucuresti si care este oferita de cine vrei si de cine nu vrei. Din perspectiva clientilor…mai degraba de cine nu vrei!

„Cazare regim hotelier Bucuresti. Apartamente complet mobilate, utilate si dotate, blocuri noi, centru Bucuresti, inchiriere in regim hotelier.”

Asa suna majoritatea anunturilor de gen pe online astazi. O afacere care a luat amploare in Bucuresti si care este oferita de cine vrei si de cine nu vrei. Din perspectiva clientilor…mai degraba de cine nu vrei!

De la Piata Muncii, Bulevardul Unirii, Piata Unirii, Universitate, Centrul Vechi, Piata Romana, Bucurestiul este impanzit de apartamente de inchiriat in regim hotelier! Dar cine stie cum se face cu adevarat aceasta afacere? Care sunt regulile de functionare si mai ales cine sunt cei care le respecta? Mai nimeni.

Desi functionarea legala ar aduce siguranta si beneficii clientului, in primul rand si venit statului roman… mai pe urma. Deocamdata in Bucuresti este ca-n jungla! Se lauda multi (firme si particulari) si isi fac reclama cu serviciile oferite: „oferim cazare in regim hotelier, apartamente lux, centru Bucuresti”. Siteurile sunt binisor realizate, cate 30 de apartamente in reclama pe fiecare site de gen, servicii curatenie, transfer de/la aeroport, 7 limbi straine vorbite de personalul firmei, confirmare imediata, asistenta 24h pentru client, prosoape si lenjerii, internet wireless,etc,etc.

Dar ce sa vezi? La cazare apartamentele ce apar in poze nu exista in realitate, daca ceri factura ti se ofera o scuza, curatenia lasa de dorit, prosoapele si lenjeriile au avut si zile mai bune (nu mai vorbesc de perne si saltele), mobila din apartamente este veche, in bucatarii: farfurii, tacamuri, oale – atunci cand exista: urate, arse si soioase, cu greu gasesti, la cei mai cu staif: cafetiere, cuptoare microunde, prajitoare de paine, uscatoare de par, fiare si mese de calcat etc.

Blocurile sunt „cu bulina” ca deh!asa-i in centru! cei care raspund la telefon vorbesc cu greu limba romana si parca mai usor engleza de balta, confirmarea rezervarii o primesti telefonic – si numai daca insisti serios – primesti si pe email o pseudo-confirmare. Asistenta clientului se incheie imediat ce i s-au luat banii si a fost abandonat in apartament! De cele mai multe ori internetul wireless este „deranjat temporar” si clientul este trimis afara din casa, ca doar sunt numeroase cafenele in zona unde poate folosi internetul. Serviciu de curatenie este oferit oficial „gratuit, o data la trei zile”. In realitate rar cand te deranjeaza o doamna cu matura care, in viteza si superficial, realizeaza o curatenie si iti schimba prosoapele.

Ce nu stiu clientii?

Clientii nu stiu ca o astfel de „companie de inchiriat apartamente in regim hotelier” trebuie sa fie SRL, ca apartamentele trebuie declarate ca fiind puncte de lucru ale companiei, ca trebuie solicitata clasificarea apartamentelor de catre Autoritatea Nationala pentru Turism (care, in urma inspectiei in fiecare apartament, iti da sau nu, stelele clasificarii,3 stele maxim oferit pentru apartamentele in regim hotelier ca si unitati de cazare, numai daca indeplinesti atat cadrul legal de functionare cat si cerintele ANT-ului).

Ca mai departe soliciti Agentiei Nationale de Administrare Fiscala dreptul de incasare cu TVA 9 % – pentru serviciu de cazare. Prin urmare, clientii trebuie sa se asigure ca vor primi apartamentul rezervat, CEL DIN POZE! Trebuie sa se asigure ca vor primi factura si chitanta, ca vor primi serviciile promise si mai presus de toate, CLIENTII trebuie sa impuna a fi tratati cu profesionalism, sa nu accepte romanescul „merge si-asa” si sa ceara calitate pentru serviciul pe care il platesc. Si il platesc bine!

Pentru ca o noapte de cazare in regim hotelier in garsoniera costa intre 30 si 40Eur/noapte, intr-un apartament de 2 camere o noapte de cazare costa intre 45 si 55Eur/noapte iar intr-un apartament de trei camere o noapte de cazare costa intre 65 si 80Eur/noapte. Observati va rog ca nu pomenesc TVA-ul, caci nu il pomenesc nici cei care ofera cazare in regim hotelier.

Prin urmare, acum stiti.

Va multumim pentru timpul acordat si speram ca impreuna sa facem lucrurile diferit, in mod corect si legal.
Cert Accommodation Bucuresti